Sri Chinmoy

Sri Chinmoy er en moderne åndelig lærer, der dedikerede sit liv til tjeneste for menneskeheden.

Sri Chinmoy etablerede meditationscentre i over 60 lande over hele verden. Medlemmer af Sri Chinmoy Center giver fortsat gratis meditationskurser i byer rundt om i verden.

Født i Indien i 1931, tilbragte Sri Chinmoy 20 år i et åndeligt samfund i det sydlige Indien, før han kom til Vesten i 1964. Sri Chinmoy boede i Queens, New York, indtil han døde i 2007, men han rejste dog ofte rundt i verden tilbød foredrag, koncerter og møder med mennesker dedikeret til at fremme en mere harmonisk verden.

I hjertet af Sri Chinmoys filosofi er vigtigheden knyttet til den gamle meditationspraksis. Gennem meditation er en søgende i stand til at få kontakt med sit indre selv og lære kunsten.

Foruden meditation lærte Sri Chinmoy, at det indre og ydre liv skal gå sammen. Sri Chinmoy var selv et bemærkelsesværdigt eksempel på overflod i det ydre liv. Han var en produktiv kunstner, digter, forfatter, musiker og sportsmand. Sri Chinmoy inspirerede til sport som løb. Sri Chinmoy grundlagde også Peace Run, et globalt stafetløb dedikeret til at fremme bedre forståelse og venskab mellem mennesker fra hele verden.

For mere info: