Meditation

Meditation

I dagens verden er det så let at blive overvældet af mængden af ​​information, der omgiver os og at glemme at se og fokusere på det væsentlige – på vores sande følelser, på vores hjerter og sjæle. Alt hvad vi har brug for at vide om meditation er allerede inde i os og vil simpelthen komme ud af vores praksis.

”Dit sind har en flod af spørgsmål. Hvem vil svare dem? Dit stilhedselskende hjerte. ” Sri Chinmoy

Spørgsmål: Hvorfor mediterer vi?

Sri Chinmoy: ”Hvorfor mediterer vi? Vi mediterer, fordi vores verden ikke har været i stand til at opfylde os. Den såkaldte fred, som vi føler i vores daglige liv, er fem minutters fred efter ti timers ængstelse, bekymring og frustration. Vi er konstant undergivet de negative kræfter, der er omkring os: jalousi, frygt, tvivl, bekymring, angst og fortvivlelse. Disse kræfter er som aber. Når de bliver trætte af at bide os og hviler et par minutter, siger vi, at vi nyder fred. Men dette er overhovedet ikke reel fred, og i næste øjeblik angriber de os igen. ”

Meditation er kunsten at dæmpe sindet og hæve vores bevidsthed til en mere ophøjet tilstand.

Når vi mediterer, forbinder vi den del af vores selv, der er fri for uro, bekymringer og frygt.

”Når du mediterer, er det, du faktisk gør at gå ind i et roligt eller stille, stille sind. Vi skal være fuldt opmærksomme på tankernes ankomst og angreb. Det vil sige, vi må ikke lade nogen tanke, guddommelig eller ugudelig, god eller dårlig, komme ind i vores sind. Vores sind skal være absolut tavst. Så skal vi gå dybt inderst ind og der skal vi observere vores virkelige eksistens. ”

Sri Chinmoy

Hvor længe skal man meditere?

Det afhænger af din erfaring. En nybegynder skal prøve at meditere i 10-15 minutter. Med tiden kan du forlænge denne periode. Det vigtigste er at være fokuseret på meditation. Hvis du prøver at meditere for længe – ud over din kapacitet, vil sindet gøre oprør. Mediter så længe du kan gøre det produktivt.

Hvordan stopper jeg tanker, der kommer og forstyrrer meditationen?

Dette er den virkelige test af meditation. Det kommer ikke natten over, men med øvelse. Der er forskellige teknikker, du kan prøve:

  • Mediter på det åndelige hjerte
  • Brug af mantra eller musik
  • Åndedrætsøvelser, der fokuserer sindet på en meget enkel, men særlig øvelse.
  • Føl, at du er adskilt fra dine tanker. Føl, at det jeg virkelig kan beslutte, er om jeg skal forfølge eller afvise tanker.

Hvad har jeg brug for når jeg skal meditere?

Meget lidt. Grundlæggende har du bare brug for dig selv. Din meditation vil dog blive hjulpet, hvis:

Du mediterer i et roligt hjørne af dit værelse, du kun bruger til meditation.

Det er godt at meditere efter et brusebad.

Det anbefales ikke at meditere efter at have spist et tungt måltid.

Det anbefales at meditere med en lige ryg. Det er fint at sidde i en stol.

Hvad er det bedste tidspunkt at meditere?

Den bedste tid er når du vil være uforstyrret, og du vil være fuldt fokuseret på din meditation. At meditere på samme tid hver dag hjælper.

Tidligt om morgenen er et meget godt tidspunkt, fordi atmosfæren er stille og befordrende for meditation. Det siges, at den bedste tid til meditation er 03:00 om morgenen. Men hvis du tror, ​​du måske er lidt søvnig på det tidspunkt, så prøv 06:00 eller 06:30. Aftenmeditation er også meget god.